Verlichting in een klaslokaal


Onlangs werd ik gebeld door een alleraardigst meisje en leerlinge van het Wolfert college uit Rotterdam. Zij vroeg mij naar de beste oplossing voor verlichting in een klaslokaal. Naast de verlichting voor industrie, kantoren en appartementen-complexen, die wij leveren, zijn wij ook best in staat te adviseren over verlichting in scholen en klaslokalen. Voor binnen. Maar ook voor buiten.

Ik heb haar een advies aan de hand gedaan dat kortweg neerkomt op de toepassing van ledpanelen met efficiënte hoogwaardige parabolische spiegels. Wat is dat, een parabool? Een parabool zorgt ervoor dat licht dat er parallel in valt, naar 1 punt wordt geleid. Bij een armatuur werkt het net andersom. Licht vanuit het centrum wordt gelijkmatig, in gelijkgerichte banen, naar het te verlichten oppervlak gestuurd. Door de parabool van vorm te veranderen krijgen we breedstralende en diepstralende armaturen. Dit even voor de weet.
Ik heb haar gevraagd hoe zij ons gevonden had. En ze vertelde dat ze op “duurzaamheid” en “ledlicht” had gezocht en zo bij ons was terecht gekomen. Mooi he?

Ik stel steeds specifiek deze vraag, omdat ik de laatste tijd drukker dan anders bezig ben de vindbaarheid van EchtLicht op internet te verbeteren.
Des te leuker vind ik het dan dat mensen ons ook vanuit de randstad weten te vinden.

©Copyright 2019 - Echtlicht Advies - Onafhankelijk lichtadvies
Call Now Button