Een gerenommeerde kweker legt zich toe op het kweken van kamerplanten.
Voor een snellere en betere vorming van bloemtakken worden proeven gedaan met rood licht met een vooraf bepaalde golflengte.
De effecten die beoogd worden hebben betrekking op het vormen van takken en het verkorten van de koelfase. De koelfase vraagt veel energie. Door met rood licht te bestralen wordt de vorming van takken bevorderd en kan de koelfase worden ingekort.
De voordelen zijn: minder koelenergiegebruik en een kortere doorlooptijd. Althans dat is de verwachting. De eerste proeven zien er veelbelovend uit en met vervolgproeven is gestart.

Een goede kleurbeoordeling kan bereikt worden met mooi helder daglicht. De 200W flood light van EchtLicht is een mooie oplossing waarvoor deze kweker gekozen heeft. Maar dan niet voor het beoordelen van kleuren, maar voor het sturen van de groei en bloei van planten. De flood light kenmerkt zich door 4 sterke lichtbronnen, een efficiënt koelend vermogen en een verlichtingsvermogen van 120 Lumen/Watt. Deze Lumen/Watt verhouding is hoog en draagt daarmee bij aan een economisch zeer verantwoorde verlichting.
De nominale levensduur van de flood light bedraagt 50.000 branduren.

UITGEVOERDE DIENSTEN

EchtLicht voor uw bedrijf?

Maak een afspraak
©Copyright 2019 - Echtlicht Advies - Onafhankelijk lichtadvies
Call Now Button