“De samenwerking met EchtLicht is “gemütlich” en goed.
Wij zijn daarom erg tevreden over de samenwerking met EchtLicht.
Vooral over de adviezen en de uiteindelijke installatie van de led lampen. Zowel binnen als rondom het gebouw.
We gebruiken nu minder energie. Het past mooi in ons duurzaamheidsbeleid.
De veiligheid tegen diefstal door de verlichting rondom, is sterk verbeterd.
Ook ’s winters bij het aankoppelen van de vrachtauto’s hebben we beter zicht.
Dus ook de persoonlijke veiligheid is best toegenomen”.

Het bedrijf met Klaas en Cor Greydanus aan het roer, vormt een belangrijke schakel in de keten van producent naar consument. Met kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid zorgt het bedrijf er voor het assortiment zo snel en zo economisch mogelijk bij de klant te brengen. Ja, en ook op een duurzame manier. Daar heeft Greydanus een scherp beleid voor. En is daarin vooruitstrevend. Vanaf 2011 is een waterzuivering gebouwd, zijn zonnepanelen geplaatst en zijn in de opslagloodsen, sorteerafdelingen en in de keuken, ledlampen geplaatst ter vervanging van de traditionele TL buizen. In deze keuken, die begin 2015 in gebruik is genomen worden hoogwaardige kant en klare maaltijden bereid voor wooneenheden, verzorgingstehuizen en supermarkten.

Op en rond het bedrijfspand zijn nieuwe sensorgestuurde led lampen voor arboveiligheid en bedrijfsveiligheid geplaatst.

Binnen

Deze lamp is een economisch verantwoorde lamp. Geen stralingsverliezen naar boven en niet in de reflector zelf. Namelijk een reflector is in deze toepassing niet nodig. De lamp zelf heeft een stralingshoek van 1200.
De lamp is hierdoor ook duurzamer: minder onderdelen en bovendien met een gunstige Lumen/Watt verhouding van 110. En 40.000 branduren.

In de opslagruimten, in de sorteerafdelingen en in de nieuwe keuken is deze led TL buis geplaatst.
In de opslagruimten zijn de traditionele buizen van 58W vervangen door led buizen van 28W. Om aan de NEN normen te voldoen zijn ook het voorschakelapparaat en de starter van elk armatuur verwijderd. Een led buis heeft een inwendige driver (voorschakelapparaat) die direct aan het lichtnet wordt gekoppeld.
In de inspectie – en sorteerafdeling zijn de 58W led TL buizen vervangen door 28W led TL buizen met een kleurtemperatuur van 4000K. Dit is een iets warmere lamp dan de hiervoor genoemde en is prettiger bij de visuele controle van de aardappelen.

Buiten

Deze lamp heeft een Lumen/Watt verhouding van 120. De 5500K lamp heeft een driver waarop wij 5 jaar garantie geven. De Bridgelux led COB (led chip on copper board) heeft een levensduur van 50.000 branduren.

Elk bedrijf is zuinig op z’n spullen. Greydanus net zo goed. Belangrijk punt is een goede verlichting bij de hoofdingang. En tussen de naast elkaar opgestelde vrachtwagens tegen de los- en laadperrons. Dit is goed voor de arboveiligheid; de chauffeur heeft goed zicht op eventueel mensen die er lopen en ook goed voor de beveiliging van het bedrijf s ’nachts. Camera’s blijken gevoelig voor goed licht. Een flood light 5500K blijkt een ster op de “set” te zijn.
Nu zijn de nachtopnamen van beveiligingscamera’s zelfs beter dan overdag.

De lampen worden gestuurd door een sensor van Esylux. Een hoogwaardig product dat op afstand ingesteld kan worden op de hoeveelheid licht, de gevoeligheid voor bewegingen en de duur van inschakeling.

UITGEVOERDE DIENSTEN

EchtLicht voor uw bedrijf?

Maak een afspraak
©Copyright 2019 - Echtlicht Advies - Onafhankelijk lichtadvies
Call Now Button