Voetbalvereniging VV Wispolia: onderdeel van SV Wispolia.

De sportvereniging die de sporten tennis, voetbal, gymnastiek en badminton onder haar paraplu heeft. Gevestigd in een prachtig multifunctioneel centrum in het karakteristieke Friese dorp Terwispel. Dit dorp is het toonbeeld van een bloeiend verenigingsleven vol ambitie, realiteitszin, gezelligheid, humor, grappen en grollen.

Zoek ze eens op. Neem plaats aan de bar en geniet van de mooie verhalen.

Sportveldverlichting

De voetbalvereniging had verouderde, maar ook beschadigde verlichting.

 Dit als gevolg van blikseminslag.

Er werden bij enkele partijen offertes aangevraagd. EchtLicht was toen nog niet in beeld. Vervolgens werden de leveranciers verschillende vragen gesteld. Als gevolg daarvan moesten de offertes worden aangepast.

Echtlicht had intussen een verlichtingsproject bij Tolsma Tanks met succes opgeleverd. Deze goede berichten bereikten ook de notabelen van Terwispel. EchtLicht werd daarom uitgenodigd voor een gesprek en kon blijkbaar meteen goed passende antwoorden geven op de openstaande vragen. Een belangrijk onderdeel daarbij was de elektrische installatie

 De installatie was 230V en de nieuwe armaturen 400V. Bovendien hebben we eerst nog de complete installatie op fouten doorgemeten. Ook de bestaande omvormers (grijs op de foto) moesten worden verwijderd.

EchtLicht heeft een offerte neergelegd met een duidelijk lichtplan op basis van de gestelde verlichtingseisen en de noodzakelijke veranderingen aan de elektrische installatie.

De verlichtingseisen zijn conform die van de KNVB.

Wat hebben we geleverd

Led sportveldverlichting voor het voetbal-trainingsveld en twee tennisbanen, inclusief de ombouw van de elektrische schakelkasten van 230V naar 400V.

De verlichting op basis van een lichtplan. De maten van de velden waren niet 100% duidelijk en hebben we exact opgemeten. Ook de posities van de masten. Dit zorgde in het lichtplan voor enige hoofdbrekens omdat de 6 masten niet symmetrisch rond het veld stonden. Dit beïnvloed de gelijkmatigheid van de verlichting op het veld. Door passen en meten, samen met de leverancier van de armaturen (AA-lux) zijn we daar goed uitgekomen.

Het armatuur

Wij beschikken over zeer robuuste armaturen, gemaakt van aluminium en RVS, poedergecoat. Een technisch hoogstandje met goede lichtopbrengst efficiency.
Mooi is dat de toegepaste armaturen elk weer uit een 8-tal kleinere armaturen bestaan die vóór montage, in de fabriek, gericht worden aan de hand van de specifieke verlichtingstoepassing.

Op de mast wordt het gehele armatuur met een richtmal op een van tevoren uitgezet punt op het veld gericht. En klaar is Kees. Eventueel daarna nog een beetje narichten op klantwens. Want een norm is een norm en geen wet.

Het resultaat

Echtlicht voor uw sportveld?

Ook voor uw sportveld hebben wij oplossingen op maat. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact op.

Stuur ons een mail of bel ons op 0513-744105
©Copyright 2019 - Echtlicht Advies - Onafhankelijk lichtadvies
Call Now Button