Jan van der Wijk, bedrijfsleider, aan het woord:
“Ik had regelmatig last van hoofdpijn/zere ogen, bij het turen naar het pc scherm op  kantoor. Nu heb ik daar helemaal geen last meer van. Echt licht heeft wat dat betreft ons prima geadviseerd en de beloftes waar gemaakt. Zo zie je maar dat goed licht ECHT belangrijk is voor je werkplezier”.

EchtLicht is dus ook nog eens gezond.

Drukkerij Van Der Eems heeft de totale verlichtingsinstallatie, zowel binnen als buiten, vervangen door led verlichting.

Gerealiseerde energiebesparing: 68% !!

Door:

– led TL in productie en magazijn

– led TL buizen in de drukvoorbereiding

– sfeervolle down lights in de ontvangsthal, gangen en kantine

– led panelen in de bespreekkamer

– bewegingsmelders in magazijn en schoonmaakruimte

– led straatlamp bij verlading

Drukkerij Van Der Eems levert topkwaliteit drukwerk, dat doen ze al jaren. Of het nu gaat om offset of digitaal drukken, dtp, afwerking, warehousing of web2print. Zij hebben alles in huis. Het team zorgt er met passie voor dat alles gebeurt zoals de klant het wil. Het hele bedrijf Van Der Eems ademt controle, professionaliteit, technisch zeer bij de tijd, weten hoe en weten van wanten. Er wordt met de klant meegedacht en daardoor is het drukrendement hoog. Hét onderscheidend vermogen van drukkerij van der Eems. “Topkwaliteit leveren is namelijk meer dan alleen alles in huis hebben.” Zo is te lezen op de website.

EchtLicht heeft meerdere drukkerijklanten, waar goede drukwerkcontrole essentieel is. Daar is goed licht voor nodig. Met de juiste sterkte en kleurtemperatuur.

Productie

De vraag aan EchtLicht was, om de huidige verlichting in z’n totaliteit door led te vervangen. Binnen en buiten.

Dus zijn de oorspronkelijke 58W T8 TL buizen in de productie en het magazijn, vervangen door de originele “EchtLicht” T8 3100 lumenledbuizen in de productie.

Kantoren

In de kantoren zijn de traditionele 60cm TL buizen ook vervangen door led TL, maar in een zachtere kleurtemperatuur: 4000K, normaal wit.

In de spreekkamer zijn mooie strakke, met aluminium profielen afgewerkte
led panelen geplaatst. In dezelfde kleurtemperatuur.

Bewegingsmelders

Om nog meer energie te besparen zijn in het magazijn op een doordachte manier bewegingsmelders geplaatst. Deze zijn op afstand instelbaar. Dus geen hoogwerker nodig.

Kantine

De kantine, toiletten en centrale hal zijn voorzien van efficiënte down lights, 1200 lumen 4000K.

Besparing

Op verzoek van Van Der Eems hebben we eenbesparingscalculatie uitgevoerd. Hiermee maken we zowel de totale kosten, inclusief installatie, maar ook de onderhoudskosten, als je niet zou vervangen, inzichtelijk: Een verschilberekening dus. Waarbij ook rekening wordt gehouden met de geldende belastingschalen en met de EIA, de EnergieInvesteringsAftrek. Die momenteel 58% bedraagt! Dit is welliswaar een fiscale aftrek, maar dat betekent toch tussen de 12 en 30% netto belastingbesparing op de investering van het project.

©Copyright 2019 - Echtlicht Advies - Onafhankelijk lichtadvies
Call Now Button